Ski-Doo Snowmobiles Forum banner
no spark
1-20 of 48 Results
  1. REV Chassis - Performance and Trail Models
    I bought a 05 rev mxz in july. It stated just fine and all was good. End of september i was installing new hood straps and i went to start it. No spark. I have taken apart the killswitch to clean the contacts and messed around with the dess switch. Anyone have any ideas as to what could be the...
  2. MXZ / Legend / Summit / Grand Touring / Formula
    hi Folks -we have a 2005 Skidoo Grand Touring 500 sled . She has been working perfectly for days. Half choke, push the start button, and she's fired up every single time. Today my wife took this machine out ice fishing. Everything was working perfectly - when she got to the fishing spot she...
  3. MXZ / Legend / Summit / Grand Touring / Formula
    1999 Ski Doo MXZ 600 roughly 3,500 miles (I have another matching sled to this one so I can swap parts) I need help friends! I've tried about everything I can think of and I'm going crazy. I'm fairly mechanically inclined but I'm really new to snowmobiles. Please help. SOS 12-31-2019 First...
  4. Freestyle / Legend / Tundra / Expedition Sport
    hi, i posted this problem in a different forum by mistake, so will try here. I have no spark on my 2015 tundra lt 550f. it started good last summer, but when i went to start it this winter, no spark at all. had dealer test cdi/coil and they said it was good. when i crank the engine, i'm getting...
  5. Skandic / Expedition
    Hi, new here so hopefully i'm doing this right? I have a 2015 Tundra 550 lt. it ran through the summer as i start it a few times through the off season. I tried starting it back in november, and nothing? machine has no spark? it's february now, and i finally have the time to work on it. I took...
  6. REV-XP/XS Chassis: Perf. Trail 120-129 Inch Models
    replaced stator and now no spark. had the crank position sensor hooked up bakwards as well for a while. all correct now but no spark. have done some testing and all seems good except for Capacitor not outputting 55 volts( around 38 v). Ecm? Thoughts? Thanks in advance
  7. REV-XP/XS Chassis: Renegades/Freeride/Backcountry
    replaced stator and now no spark. had the crank position sensor hooked up bakwards as well for a while. all correct now but no spark. have done some testing and all seems good except for Capacitor not outputting 55 volts( around 38 v) Ecm? Thoughts? Thanks in advance
  8. REV Chassis - Performance and Trail Models
    I just bought a non running sled with no spark. The top end was rebuilt with a 700. Supposably the original owner was riding it after rebuilt.now no spark when sold. What could this cause it to have no spark ? Coils ? Spark plugs ? Stator ? Mpem? Need some advice how to test it. Thanks guys
  9. Vintage Ski Doo's
    1994 Safari Dexuxe .....lost spark....motor is out and I have replaced CDI/Coil.....still nothin....does anyone know the proper ohm resistance for the trigger coil? The 1991 manual i have says 50 - 100.....I am showing 150 but i am not positive this spec is valid for a 1994. The ignition...
  10. Vintage Ski Doo's
    1994 Safari Dexuxe .....lost spark....motor is out and I have replaced CDI/Coil.....still nothin....does anyone know the proper ohm resistance for the trigger coil? The 1991 manual i have says 50 - 100.....I am showing 150 but i am not positive this spec is valid for a 1994. The ignition...
  11. Vintage Ski Doo's
    1994 Safari Dexuxe .....lost spark....motor is out and I have replaced CDI/Coil.....still nothin....does anyone know the proper ohm resistance for the trigger coil? The 1991 manual i have says 50 - 100.....I am showing 150 but i am not positive this spec is valid for a 1994. The ignition...
  12. Vintage Ski Doo's
    Can anyone here help my diagnose a faulty stator? Mine seems to check out fine when tested with an OHM meter on the generator side but wont produce any light thru the lighting coil. Does the lighting coil have anything to do with igniting the generator? I had the sled running several times...
  13. Skandic / Expedition
    Hello, I need some help. I have a 05 ski doo expedition tuv v1000. I got this ski completely disassembled when purchased. I have rebuilt both cylinders, new chains, plugs and cam(bolts sheared off) . Manuel is very unclear about timing. I do know I need the crank locked in tdc as well as front...
  14. Vintage Ski Doo's
    I have a 1995, I have had it for 2 seasons, this will be 3rd, and have had no issues til this year. I tried starting it mid summer and it appeared to have no spark. I left alone as I didnt have time to mess with it until recently and I pulled off the CDI and coil. The coil had nothing so I...
  15. REV-XP / XM Chassis - Mountain Sleds
    OK DooTalk I've tried everything, and can't get a sled to run, but first the background 2008 Summit Everest 800 pTek 156" x 3" Freshly rebuilt, and installed engine Sled ran up until the engine destroyed itself, and even after that I could still get it to start. It wasn't until after the new...
  16. MXZ / Legend / Summit / Grand Touring / Formula
    Hello! I just bought a 2001 MXZ 800, got it really cheap because of an engine problem. It won't start, there is no spark. The guy that sold it to me, said that his local dealer thought it was the MPEM Box that was bad. I tested With a test lamp/multimeter and I have Power from the MPEM and to...
  17. REV Chassis - Performance and Trail Models
    Hi there everyone. I am really out of touch with these sleds. I bought the sled for $900 and put a long track on it. Since iver owned it ive ridden it three times. The first time i actually rode it and got it to operating temp, I shut the machine off and it loses spark. So i brought it back to...
  18. REV Chassis - Performance and Trail Models
    I just put a full top end in my 2005 500ss. After torquing everything to spec and buttoning everything up theres no spark when i pull it over. Last year i was riding and stopped and when i went to start it again it didnt have any spark but after i got home it did. what could it be? MPEM...
  19. MXZ / Legend / Summit / Grand Touring / Formula
    After a snowmobile drive last winter (2016), I noticed piston noise coming the engine but it had spark when I parked it. I just recently installed two new pistons and carbeurator boots and when installation was complete, I tried to start the snowmobile without any luck. I found out it has no...
  20. MXZ / Legend / Summit / Grand Touring / Formula
    I just got a 2002 MXZ 800 that had been used as a water skipper all summer. It had been running great, all in needed was for the accessories such as headlights, dash, seat, etc. to be reinstalled. When I got it to my garage I tried to start it but it had no spark. So far I've checked all the...
1-20 of 48 Results
Top