2011 Skandic 600 ACE - Loss of power intermittently - Skandic / Expedition - DOOTalk Forums

Jump to content

 






Photo

2011 Skandic 600 ACE - Loss of power intermittently


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 T-Bird

T-Bird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Labrador
  • Sled:2011 Skandic WT - 600 ACE

Posted 04 April 2021 - 07:33 AM

I have a 2011 Skandic WT 600 Ace.  I have an intermittent loss of power.  I can be driving along, and all of a sudden the engine dies.  I shut it off, turn it back on, sometimes it works fine, sometimes I have to cycle it on and off a few times.  This has been happening for about 500 km now.  I had it into the dealer.  Nothing showed up on the computer.  They changed the fuel filters.  That appeared to help a bit, but still experiencing the issue.  Fuel pump?

 

Anyway, I have a video showing what happens, posted on Youtube.  Any suggestions are greatly appreciated.

 

 

 



#2 suv1

suv1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6895 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lower North Shore Quebec
  • Interests:Updated sled list!!!!
    2010 V800SWT
    2013 600aceSWT
    2014 600ACEWT
    2014 600aceSWT
    2016 900aceSWT
    2017 900aceSWT
    coming soon..
    2020 900aceLE
  • Sled:"16/900SWT/V800SWT600skandic600 ACEWT

Posted 04 April 2021 - 08:29 AM

do you know if they cleaned the fuel pressure regulator when they changed the filters?


Updated sled list!!!!   ////2010 V800SWT

                               ////2013 600ACESWT

                               ////2014 600ACEWT

                               ////2016 900ACESWT

 

 


#3 T-Bird

T-Bird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Labrador
  • Sled:2011 Skandic WT - 600 ACE

Posted 07 April 2021 - 08:05 PM

I didn't tell them specifically to clean the fuel pressure regulator, so I doubt they did that.  It looks like our season here is coming to an abrupt end, so I'll drag it in the garage and have a look.  Many thanks for the feedback.



#4 long range rider

long range rider

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 234 posts
  • Gender:Male
  • Location:Gros morne natl park,NL
  • Interests:sleds and sleds.... and sleds....
  • Sled:17 850 summit 16 600 renegade sport

Posted 07 April 2021 - 08:15 PM

do you know if they cleaned the fuel pressure regulator when they changed the filters?

thats what ended up being my problem with the same symptoms






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users